Panduan Beli Barang di 1688.com - Dropship, Borong, Guna Sendiri

Bagi Anda Yang Sedang Mencari Panduan Borong & Dropship Borong China Secara Online Untuk Mulakan Bisnes Anda.

Dibongkarkan ! RAHSIA SULIT Bagaimana Nak Borong DI LUBUK BORONG CHINA Yang SEBENAR Secara Online Sahaja TANPA MENGGUNAKAN AGENT PEMBELIAN Di 1688.com, Bukannya Di Taobao.com

Kini saya akan tunjukkan  TEKNIK DAN STRATEG bagaimana caranya untuk order barang-barang dari LUBUK BORONG CHINA nie 100% SECARA ONLINE SAHAJA dengan SELAMAT untuk mula jana INCOME BESAR anda…Edit


Untuk semua FEEDBACK , nanti klik link di bawah ni ya:

https://t.me/joinchat/AAAAAFAD...

Tidak dinafikan memang banyak KELEBIHAN borong dari China SECARA ONLINE ni,antaranya ialah :

 • Boleh search/cari JUTAAN barang murah dari SELURUH CHINA secara online hanya di hujung jari mengunakan LAPTOP atau PHONE sahaja.
 • Jimat MASA dan TENAGA daripada pergi ke China, zaman dan berubah kan...
 • Jimat RIBUAN RINGGIT untuk pelbagai kos pengurusan pergi dan balik ke China yang belum tentu dapat explore kesemua supplier yang ada di seluruh China.
 • Boleh dapat harga yang JAUH LEBIH MURAH dari supplier tempatan.
 • Boleh MULAKAN BISNES ONLINE/OFFLINE anda dengan kos yang rendah tapi UNTUNG BESAR!
 • Boleh jadi PEMBORONG SESUATU BARANG IKUT NICHE di seluruh MALAYSIA SECARA ONLINE SAJA.
 • BOLEH MENGEMBANGKAN bisnes sedia ada anda lagi bila dah tahu supplier sebenarnya.
 • Sesuai untuk anda yang NAK TAMBAH INCOME macam PELAJAR yang nak tanggung kos pembelajaran, SURI RUMAH yg nak bantu suami tambah pendapatan isi rumah…
 • Barang pula boleh sampai dalam masa 3 -6  hari sahaja dari warehouse Guangzhou di China ke Malaysia ! 


Bagi yang belum tahu mengenai  LUBUK BORONG di China ni, lubuk sebenar seperti yang dimaksudkan di atas ialah 1688.com, 1688.com  adalah satu komponen BESAR  dalam ALIBABA GROUP yang diasaskan oleh JACK MA…


1688.COM ni adalah LUBUK BORONG YANG TERBESAR di CHINA yang terdiri daripada KILANG2/ DISTRIBUTOR/SUPPLIER  BESAR  yang telah DI VERIFIED  bagi menjaga keselamatan pengguna yang melakukan transaksi dengan pembekal.

Tetapi MASALAHNYA Bagaimana Cara Nak Borong/Order Barang Dari Lubuk Borong Murah ni SEBAB

 • Website 1688 ni pun dalam Bahasa China, pening tengok walaupun murah…
 • Pembayaran pula hanya terima MATAWANG CHINA sahaja dalam currency yuan, ONLINE BANKING MALAYSIA tak terima.
 • Penghantaran pula hanya alamat China sahaja, tiada pilihan untuk isi alamat Malaysia dan TIDAK hantar ke Malaysia.
 • KALAU nak guna agen pembelian yang belikan, takut harga barang jadi mahal balik, ada servis fee dan lain-lain fee yang kena nanti, semuanya dikawal oleh agen. 
 • Takut barang TAK sampai.


Tetapi JANGAN RISAU mengenai masalah di atas, ada SOLUSINYA…

 • Saya akan tunjukkan TEKNIK & STRATEGI bagaimana nak beli/borong di WEBSITE 1688 dan boleh hantar balik ke MALAYSIA dengan selamat TANPA MENGGUNAKAN AGENT PEMBELIAN, semua proses pembelian akan dilakukan oleh anda sendiri.. 

 

 • Bukan itu sahaja, saya juga akan tunjukkan bagaimana nak dapatkan SISTEM AKAUN WAREHOUSE &SHIPPING  yangFIRST PARTY [BUKAN THIRD PARTY YANG BIASA RAMAI ORANG GUNA ] dan yang BESTNYA  TANPA PERLU BAYAR SEWA BULANAN untuk gunakan sistem tersebut, BARU JIMAT 


 • Saya juga akan tunjukkan bagaimana nak gunakan SISTEM AKAUN SHIPPING & WAREHOUSE tersebut yang sangat SISTEMATIK & PROFESIONAL​ yang telah terbukti kebolehpercayaannya supaya senang nak TRACK barang yang dibeli dari China hinggalah SELAMAT sampai ke rumah anda. Selain itu juga, WAREHOUSE COMPANY juga telah menerima pelbagai ANUGERAH CEMERLANG dan mendapat pelbagai LIPUTAN MEDIA di atas kecermerlangannya.Memperkenalkan…

PANDUAN BORONG CHINA SECARA ONLINE DI 1688.COM 


Panduan ini adalah PANDUAN LENGKAP STEP BY STEP bagaimana nak borong di China 100% SECARA ONLINE DENGAN SELAMAT hingga barang sampai DEPAN RUMAH.

Antara KELEBIHAN panduan ini ialah:

Bukan panduan biasa2, TAPI PANDUAN ADVANCE STEP BY STEP  BAGAIMANA NAK ORDER BARANG-BARANG dari China secara ONLINE sahaja sampai BERJAYA pada YURAN MAMPU MILIK.

Anda akan didedahkan RAHSIA borong di China TANPA MENGGUNAKAN AGENT PEMBELIAN, JIMAT WANG…

BAGAIMANA nak  setup FIRST PARTY ACCOUNT  SHIPPING&WAREHOUSE [FIRST CLASS PUNYA ],XPERLU BAYAR YURAN LANGGANAN BULANAN untuk menggunakan warehouse,JIMAT LAGI..

BAGAIMANA nak dapatkan KOS PENGHANTARAN YANG MURAH DAN SELAMAT, BARU JIMAT…

 BAGAIMANA nak buat PAYMENT kepada supplier DENGAN SELAMAT,

✅Disediakan GROUP SUPPORT YG AKTIF,

SENANG FAHAM,klu kurang faham boleh tanya,FAST RESPON.

Dan banyak lagi RAHSIA yang tersimpan rapi dalam GROUP&CHANEL PREMIUM PANDUAN INI…

Siapa Yang Sesuai Untuk Belajar Beli Barang Secara Online Dari 1688 ni ? 

Panduan ni sangat sesuai untuk anda yang baru nak mulakan bisnes secara kecil-kecilan dulu atau yang telah memiliki bisnes sedia ada seperti…

 •  Usahawan Online / Offline yang nak untung BESAR.
 • Bakal usahawan yang tengah cari barang murah.
 •  Suri rumah yang nak bantu suami tambah pendapatan dengan buat bisnes online.
 •  Kakitangan Swasta & Awam yang nak tambah pendapatan sampingan.
 • Pelajar IPTA / IPTS yang nak tambah wang saku.
 • Pengguna BIJAK yang nak beli barang keperluan harian murah.

Nak Tak Saya TURUNKAN Teknik & Strategi dan Ilmu BORONG CHINA BASIC TO ADVANCE ni Pada Anda?

Saya akan tunjukkan kepada anda teknik dan strategi step by step BAGAIMANA SAYA BORONG DI CHINA secara ONLINE sahaja TANPA menggunakan AGEN PEMBELIAN pun…

Saya akan explain dan guide anda step by step teknik dan strategi dalam PANDUAN BORONG CHINA 1688.COM  saya mengikut modul berikut…

MODUL 1 – PERSEDIAAN

Dalam modul ini, anda belajar beberapa persediaan sebelum membuat sebarang transaksi pembelian di 1688.com. Antaranya ialah :

 • BAGAIMANA NAK SETTING AUTO TRANSLATE BAHASA [CHINESE TO ENGLISH] DALAM WEBSITE 1688.COM

Ini kerana website 1688.com 100% adalah dalam Bahasa China, jadi anda perlu tahu cara yang lebih MUDAH untuk translate  ke Bahasa Inggeris atau Bahasa Melayu bagi memudahkan anda menjalankan pelbagai urusan dalam website tersebut.

 • BAGAIMANA NAK REGISTER ACCOUNT 1688.COM TANPA SEBARANG MASALAH.

Nak borong di 1688.com TANPA GUNA AGENT PEMBELIAN anda perlu ada account 1688 sendiri terlebih dahulu sebelum boleh memulakan proses pembelian, deal dengan supplier,payment dan sebagainya.

 • BAGAIMANA NAK REGISTER AKAUN WAREHOUSE & SHIPPING YANG FIRST PARTY YANG 100% PERCUMA TANPA PERLU MEMBAYAR YURAN LANGGANAN BULANAN ATAU TAHUNAN.

​Bila dah xperlu bayar langganan bulanan, barulah JIMAT, hanya perlu bayar kos shipping udara atau laut sahaja dari warehouse terus ke rumah anda.

Barang2 yang telah dibeli di 1688.com tidak boleh dihantar terus ke rumah anda di Malaysia, ia perlu dihantar ke warehouse di Guangzhou  terlebih dahulu sebelum di hantar balik ke Malaysia melalui Shenzen atau Hong Kong.

 • BAGAIMANA NAK MASUKKAN ALAMAT WAREHOUSE DI 1688 SEMASA MEMBUAT PROSES PEMBELIAN.

Untuk mengisi alamat penerima di 1688.com, anda tidak boleh menggunakan alamat rumah anda, sebaliknya ia perlu menggunakan alamat warehouse dari ID akaun anda semasa di MODUL 3 di atas.


 • BAGAIMANA NAK DOWNLOAD DAN INSTALL ALIWANG UNTUK CHAT DENGAN SUPPLIER.

Dalam website 1688.com, anda juga boleh terus chat dengan supplier jika ada sebarang pertanyaan mengenai barang yang hendak dibeli sebelum meneruskan proses pembelian.

 • BAGAIMANA NAK SEARCH/BUAT PENCARIAN BARANG-BARANG DI1688.COM.

Ada jutaan barang-barang di 1688.com yang boleh dipilih, anda akan belajar untuk mencari barang-barang menggunakan kaedah yang sebenarnya, tak boleh main klik-klik dan terus beli,kena cari betul-betul dulu.

 

 • BAGAIMANA NAK PILIH SUPPLIER YANG SESUAI SEBELUM MEMBUAT PEMBELIAN.

Proses pemilihan supplier memang sangat penting bagi memastikan proses pembelian dan penghantaran ke warehouse berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah.

MODUL 2 – PROSES PEMBELIAN DAN PEMBAYARAN DI 1688.COM

 • BAGAIMANA NAK BUAT PEMBELIAN DAN PEMBAYARAN YANG BETUL.

Setelah selesai proses persediaan, barulah senang nak buat pembelian di 1688.com dengan lancar tanpa sebarang masalah, klik-klik ja dah siap. Dalam bahagian ini, anda akan belajar bagaimana nak buat pembelian STEP BY STEP dengan betul serta bagaimana nak buat pembayaran terus kepada supplier di website 1688.com  dengan betul hanya dengan beberapa langkah saja.

 • BAGAIMANA NAK CHECK STATUS ORDER SELEPAS MEMBUAT PEMBELIAN.

Setelah selesai membuat pembelian, anda perlu monitor status pembelian anda di 1688.com supaya proses seterusnya berjalan lancar. Anda akan belajar bagaimana nak check samada tempahan anda telah diproses oleh supplier atau belum.

MODUL 3 – PROSES PENGURUSAN DI WAREHOUSE DAN PENGHANTARAN KE MALAYSIA.

 • BAGAIMANA NAK URUS BARANG-BARANG YANG DAH SAMPAI DI WAREHOUSE.

Barang-barang yang dah sampai di warehouse perlu diurus dengan BETUL terutamanya melibatkan  barang-barang yang banyak  dari dari pelbagai supplier. Dalam bahagian ini, anda akan belajar bagaimana nak menguruskan barang-barang  tersebut dengan SISTEMATIK menggunakan SISTEM PENGURUSAN SHIPPING&WAREHOUSE yang PROFESIONAL supaya barang-barang anda SELAMAT sampai ke MALAYSIA dan seterusnya ke rumah anda.


Seterusnya saya berharap  anda mendapat sedikit gambaran bagaimana nak borong di China secara online ni dengan KAEDAH YANG BETUL dan DI TEMPAT YANG SEBENARNYA…

Semua modul tadi disampaikan dalam bentuk GABUNGAN VIDEO & NOTA PDF.

Supaya lebih mudah saya terangkan & lebih mudah anda nak  faham dan terus apply...

Tak cukup dengan itu, saya nak bagi lagi BONUS BAIK kepada anda yang BERMINAT nak subscribe panduan nie..

BONUS 1 – BAGAIMANA NAK JADI AGENT KEPADA SUPPLIER2 DI 1688.COM

 • Kelebihan menjadi agent kepada supplier2 di 1688.com ialah, anda boleh mendapat harga BARANG2  yang lebih MURAH dan juga boleh beli dengan 1 unit pada harga BORONG, sesuai kepada anda bagi yang buat bisnes DROPSHIP DIRECT CHINA secara online. Saya akan tunjukkan step by step bagaimana caranya nak jadi agent nanti.


BONUS 2 – LIST SUPPLIER LUBUK  YUPOO WECHAT PELBAGAI BARANG2 BRANDED MURAH SERTA BAGAIMANA CARANYA NAK ORDER DARIPADA MEREKA.

 • Lubuk YUPOO WECHAT ni boleh dikatakan sebagai LUBUK BERHANTU bagi pelbagai jenis barang2 branded murah yang mempunyai penggemarnya yang tersendiri . Saya dah sediakan contact list supplier yupoo wechat nie yang sentiasa diupdate dalam satu CHANEL KHAS, anda cuma perlu deal dengan mereka sahaja untuk start BORONG/BERDROPSHIP.BONUS  3 – CASE STUDY BAGAIMANA SAYA SUBMIT ORDER CUSTOMER DROPSHIP  SELEPAS BERJAYA JADI AGENT KEPADA SUPPLIER DI 1688.COM

Setelah berjaya jadi agent kepada supplier di 1688.com, saya akan tunjukkan bagaimana cara nak order barang2 tersebut selepas saya MENDAPAT ORDER DARI CUSTOMER  tanpa saya pegang stok di tangan dalam satu video khas.

BONUS  4 – GROUP SUPPORT DI TELEGRAM BERNILAI RM1000.00

Selepas anda dah JOIN PANDUAN BORONG 1688.COM ni, saya akan add anda ke dalam GROUP SUPPORT TELEGRAM bagi membantu anda sekiranya ada sebarang pertanyaan semasa nak memborong atau berdropship nanti.

 

Ok Tuan, Camne Saya Nak Dapatkan Kesemua Video Step by step Ni Dan Apply Dalam Bisnes Saya?  

Panduan Borong China Di 1688.com ni bukanlah teori semata-mata…

Tetapi ia adalah 100% praktikal daripada pengalaman saya sendiri sepanjang BERDROPSHIP dan MEMBORONG untuk bisnes ONLINE saya sendiri dan juga TELAH MEMBANTU RAMAI USAHAWAN-USAHAWAN BARU untuk memborong di China SECARA ONLINE sahaja.

Kebanyakkan mereka tidak tahu cara untuk memborong di China secara ONLINE dan semuanya bermula dari ZERO TO HERO dan berjaya sampai sekarang.

Tidak dinafikan, memang ada panduan 1688 / borong direct China secara online yang dijual dengan harga sekitar RM100 – RM1000 / Yuran tahunan tertentu…

 Tetapi saya faham bukan semua orang mampu pada harga tersebut !

 Oleh sebab itu saya ada GOOD NEWS…

Saya nak offer PANDUAN 1688 / BELI DIRECT DI LUBUK MURAH CHINA SECARA ONLINE ni hasil daripada pengalaman saya sendiri pada yuran / fee MAMPU MILIK. 

TUTORIAL PEMBELAJARAN ADALAH STRAIGHT TO THE POINT,xda melalut sana sini.. 

Lepas tengok video boleh terus beli barang secara online di 1688 / di China!​Saya juga pernah survey, kebanyakkan panduan PERCUMA yg ada di INTERNET semuanya ke arah TAOBAO,mahal kat TAOBAO bila kita terbeli dari seller dropship... 

​  JADI PENYELESAIANNYA, KITA KENA DAPATKAN STOK DARIPADA SUPPLIER KEPADA TAOBAO IAITU 1688.COM

Kita nak beli/borong/dropship barang yang murah dan berkualiti. Paling penting nak berjimat & buat untung baik punya...

Betul tak?

InsyaAllah sekiranya anda nak jadi seperti mereka yang telah BERJAYA memborong di China secara ONLINE sahaja untuk memulakan bisnes secara kecil-kecilan atau nak mengembangkan bisnes lagi , anda sedang berada di jalan yang betul sekarang.

Cuma untuk anda belajar teknik dan strategi yang BETUL untuk memborong/order barang2 di China secara ONLINE nie , anda cuma perlu perlu buat pelaburan ilmu minima sebanyak…

RM57 SAHAJA!


Tapi yang xbestnya panduan ini ada limit kuota yang terhad sahaja untuk fee mampu milik.

RM39​ [Penuh]

RM47​ [Penuh]

RM57​ [Hampir penuh]

RM1xx​ [Yuran selepas promosi]

Jangan tunggu lagi. Yuran akan terus naik ke RM1XX!

Daftar segera supaya tak miss. Lambat, tinggal!


Chat with seller